Nu mai pot auzi copiii plangand!

Am convingerea ca orice persoana care se incadreaza cat de cat pe o carare fireasca simte un disconfort atunci cand plange un copil. Nu fac exceptie. Ceea ce am remarcat, insa, este ca de cand am si eu un copil, sentimentul pe care il am cand aud un copil plangand este greu de descris si, mai ales, greu de trait. Simt ca mi se aseaza un camion direct pe suflet si o prapastie fara fund mi se casca instantaneu in stomac….si imi vine si mie sa plang. Greu, foarte greu ma controlez sa imi vad de drum….Imi spun ca mama lui, care este de cele mai multe ori langa el, gestioneaza situatia, stie cauza plansului si, mai ales, stie cum sa il potoleasca sau cand. Dar e mereu greu sa imi pun in miscare partea asta rationala. Imi vine sa ma duc  spre el, sa spun ceva, sa fac ceva doar sa-l vad razand….

Orice femeie care e si mama stie ca lucrurile se schimba pentru tine si, in special, in tine dupa ce aduci pe lume un copil. Foarte multe s-au schimbat in ce ma priveste, poate in scrierile ulterioare o sa mai amintesc cateva din ele, insa, de departe, aceasta e cea pe care o simt cea mai profunda. Plansul unui copil imi da instantaneu o stare pe care nu imi amintesc sa o mai fi trait anterior: respiratia mi se opreste pentru o secunda, mi se inmoaie genunchii si inima mi se umple de mila, durere…..o voce simt cum urla in mintea mea: „De ce nu il alina nimeni? De ce mama lui il poate auzi si nu intervine acum?” Si ma opresc….nu vreau sa judec. Nu mi-ar place nici mie sa ma analizeze cineva in raport cu copilul meu.

Nu stiu cum si de ce transformarea asta atat de intensa. Nu imi pun intrebari vizavi de ea; o accept. Incerc sa o controlez si sa ma pastrez in zona in care nu deranjez pe nimeni cu pornirile mele.

Nu exista nimic mai frumos pe planeta ca dragalasenia si bucuria din ochi de copil nevinovat….Cred ca sunt putine lucruri mai triste ca plansul si durerea unui copil, la fel, nevinovat!

Nu mai pot auzi copiii plangand….

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s